Ilmaisia elokuvia netissä

Tälle sivulle kertyy (kertynee) vähitellen linkkejä laillisiin elokuvien latauspaikkoihin.

Helmet/IndieFlix

Helmet-kirjastojen kautta on saatavissa 6000 elokuvan IndieFlix-elokuvapalvelu. Mukana on tunnettuja klassikoita ja indie-elokuvia. Edellyttää kirjastokorttia. Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on tekstit englanniksi. Suomenkielisiä tekstejä ei ole. Palvelu toimiin striimauksena, eli kuvia ei saa itselleen (ilman kaappausvälineitä). Ojeet ovat täällä:
http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Elokuvat/IndieFlixelokuvapalvelu(25141). Jos linkki ei toimi, löytyvät halkemalla Helmetin sivulta.

Plejmo

Kauppalehti otsikoi näin: Elokuvia ilmaiseksi? Täältä saat laillisesti.
Ruotsalainen Plejmo haastaa elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistoa hallitsevan Netflixin laajalla valikoimallaan. Toimitusjohtaja Ulrika Lindwallin mukaan Plejmossa on uudemmat elokuvat ja toisaalta enemmän klassikkoelokuvia. Pikkasen liioiteltu tuo otsikko on. Suurin osa Plejmon leffoista on maksullisia.

The Internet Archive

The Internet Archive sisältää monenlaista digitaalisisältöä tutkijoiden, opiskelijoiden ja suuren yleisön käyttöön. Aineisto on amerikkailaisesti painottunut. Yksi aineiston laji on elokuvat, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet. Niitä on runsaasti ladattavissa Archiven sivulla. Kuvan resoluutio riittää katsomaan kymmenen tuuman ikkunassa mutta eipä juuri isommassa. Leffat voi katsoa suoraan tai ladata omalle levylle. Lataa levylle klikkaamalla leffan nimeä hiiren oikealla ja valitsemalla "tallenna nimellä". Koska aineisto on amerikkalaista, suomenkielisiä tekstityksiä on turha haikailla. Esimerkiksi Chaplinin varhaistuotannosta on satakunta nimikettä. Luettelon saa elokuvasivun hakukentän avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti