perjantai 25. tammikuuta 2013

Nettitieto ei ole ikuista

Kävin eilen Otavan sivulla. Siellä on pieni ikkuna, joka näyttää Otavan viimeisimmät Facebook-postaukset. Siinä oli muun muassa kirjamainos, jos vieressä sen verran kuin siitä kerralla näkyy. Ja kas, kirjailijanalku oli pistänyt alle kommentin: "Voin vakuuttaa, että pänniminen loppuu, kun julkaisette mun bestsellerin".

Pettymys johtaa epätoivoisiin tekoihin. Tuollainen ei liene ihan paras tapa markkinoida käsikirjoitustaan kustantajalle. Minulle kävi niin hassusti, että kommentti hävisi, ennen kuin ehdin ottaa siitä kuvaruutukaappauksen.

Kaappauksen puuttuminen vie kärjen tältä minun tekstiltäni. Sitä ei pitäisi ollenkaan julkaista, koska oleellinen puuttuu. Niin paljon harmittaa, että julkaisen sen kuitenkin.

Jos näkee netissä eli kuvaruudullaan jotain todella mielenkiintoista, se kannattaa pistää talteen saman tien. Ottaa kuvaruutukaappaus tai tallettaa sivu tai mieluiten molemmat. Voi olla että tuota mielenkiintoista asiaa ei kymmenen sekunnin kuluttua enää ole. Vaikka itse ei kävisi välillä muualla, sivu saattaa olla automaattisesti päivittyvä. Sama koskee tietysti sähköpostia. Jotkin postijärjestelmät antava lähettäjän poistaa lähettämänsä mailin. Lisäksi se mikä näyttää olevan mailissa, voi olla todellisuudessa ollakin netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti