sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Electrolux ultraperformer

Uutta imuria alkoi tehdä mieli. Vähän turhaan. Vanhakin olisi ollut vielä käyttökelpoinen. Mutta sen heikkoudet kiukuttivat aina enemmän ja enemmän. Huonot suulakkeet, pienet pyörät ja kaikkien viiden suodattimen läpi tunkeva pölynhaju. Viimeinen niitti oli pölypussien loppuminen ja uusien etsimisen tuska.

Kun argumenttien kasa tuntui riittävän luonnon tuhoamiseen, ostin uuden, sellaisen jossa on isot pyörät ja kunnon suulakkeet eikä pölypussia ollenkaan. Imuri on nyt ollut käytössä muutaman viikon. Se toimii hyvin, ei haise pölylle ja on yllättävän helppo tyhjentää. Säiliön joutuukin tyhjentämään parin kolmen viikkosiivouksen jälkeen. Imuri imee hyvin ja tehohan ei heikkene, koska ilmaa ei imetä kasvavan pölykasan läpi, vaan pöly kertyy säiliöön sivussa ilmavirrasta.

Haittapuolia ovat, että imuri on aika painava ja kovaääninen.

Hinnoissa on valinnanvaraa. Stockalla 450 €, Prismassa 250 €.

------

Päivitys 13.3.2014

Imuri on täyttänyt vuoden. Se toimii edelleen hyvin, vaikka on ollut välillä raskaassa käytössä. Kaikki osat ovat ehjiä eikä kulumista näy edes harjaksissa. Ilma kulkee pölynkeräysosan jälkeen paksun vaahtokumisienen läpi. Tämä sieni on pikkasen rispaantunut ja kovettunut toisesta pinnasta. Menee vaihtoon parin vuoden sisällä. Uuden saa esimerkiksi Elektroluxin verkkokaupasta kohtuuhintaan. Viimeisenä olevan hepa-suodattimen voi ohjeen mukaan huuhtoa. Yritin sitä kerran, mutta en saanut oikein mitään irtoamaan. En tiedä, onko se hyvä vai huono merkki. Joka tapauksessa senkin suodattimen voi vaihtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti