maanantai 21. huhtikuuta 2014

Uutta runoa luomaan

Jokunen vuosi sitten oli pienoinen trendi tehdä runoja hakukoneella. Googletettiin mielenkiintoista sanaa ja koottiin tuloksista tekstiä pötköön. Siinä oli runo.

Tablettien ja älypuhelinten tekstinsyöttö tarjoaa sanaehdokkaita, jotka sopivat sen mielestä edeltävän perään. Vaihtoehtoja on yleensä kolme tai neljä. Runo tehdään siten, että ensin valitaan joku tyhjään tekstiin tarjolla olevista sanoista ja seuraavat valitaan aina esille tulevista ehdokkaista. Itse ei kirjoiteta mitään.

Esimerkiksi näin:

Hei kaikille pitkästä aikaa, mutta ei se mitään muuta kuin että se on ihan ok. Jos se olisi pitänyt tehdä ja sitten kun se on luotu!paikka on ihan hyvä ja ota yhteys sähköpostitse. 

Ensi katsomalla tässä ei näytä olevan mitään tolkkua, mutta niinhän se runon kanssa usein on. Lukijan on pohdittava sitä mielessään ja löydettävä sen syvällinen merkitys.

2 kommenttia:

  1. Lukijan pitää ryhdistäytyä, että hän pystyisi tyydyttämään runoilijan, sanotaan linkin takana. Nyt on tärkeää saada selville, kummasta runoilija on tyytyväisempi: siitäkö että lukijan tulkinta on hänen tarkoituksensa mukainen, vai siitäkö, että se ei ole.

    VastaaPoista