maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kuviesi käyttöoikeus Canonille


Canon mainostaa, että sen kameroilla on WiFi (WLAN) -yhteys. Niin onkin, mutta sitä käyttääkseen kaameran omistajan pitää rekisteröityä Canonin palveluun. Kun rekisteröityy, hyväksyy käyttöehdot. Moniko niitä lukee? Kannattaisi lukea, sillä teksti on käsittämättömän paksua. Canon saa käyttää käyttäjän aineistoa korvauksetta aivan kuten tahtoo. Eikä siinä kaikki. Myös käyttäjän nimen julkaisu on sallittu. Että ei tarvitse ihmetellä, jos näkee jossain netin varrella tai vaikka peräti julkaisussa kuvansa ja sen alla lukee: "Matti Meikäläinen otti tällaisen rohkean kuvan Canon-kamerallaan."

Käyttöoikeus Canonille

Julkaisemalla, lataamalla, syöttämällä, antamalla tai luovuttamalla sisältöä CiG-palveluihin jäsenenä tai luvanhaltijana käyttäjä myöntää Canonille, sen tytäryhtiöille ja sidosyrityksille (emoyhtiö sekä emoyhtiön tytäryhtiöt ja sidosyritykset mukaan lukien) sekä tarvittaville alihankkijoille oikeuden käyttää käyttäjän sisältöä liiketoimintansa hoidossa (mukaan lukien rajoituksetta kaikki Canonin online-palvelut ja niiden markkinointi), mukaan lukien rajoituksetta seuraavat käyttöoikeudet: käyttäjän sisällön kopiointi, jakelu, siirto, julkinen näyttö, julkinen esitys, jäljentäminen, muokkaaminen, kääntäminen ja uudelleenmuotoilu, käyttäjän nimen julkaiseminen käyttäjän sisällön yhteydessä sekä oikeus luovuttaa tällaiset oikeudet edelleen CiG-palvelujen toimittajalle.
Käyttäjän sisällön käytöstä edellä kuvatuilla tavoilla ei makseta korvausta. Canon ei ole velvollinen julkaisemaan tai käyttämään käyttäjän luovuttamaa aineistoa, ja Canon voi poistaa mitä tahansa sisältöä omalla päätöksellään milloin tahansa.

(Lihavointi minun)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti