sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Miss Farkkusuomi

Kauko Röyhkän kirjaan perustuva elokuva. Mutkaton, siloinen ja hellyttävä teinielokuva. Helppo katsoa, mutta ei pitkästytä. Hesarin arvostelija toteaa: Elokuvallinen volyymi jää puuttumaan, ja vaikka rytmi kulkee, siitä puuttuu huippuja. Kerronta on auttamattoman tasaista. Näinhän se on tavallaan, jos kaipaa enemmän toimintaa. Elokuvassa se toiminta pianottuu aika paljon musiikkiin. Mutta mitähän ne toimittajan kaipaamat huiput olisivat muuta kuin seksiä ja väkivaltaa?

Ja vielä elokuvan esittely (lainattuna ja lyhennettynä.)


Elokuva on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Samalla se on tarkkanäköinen kertomus punkin ja uuden aallon rockin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin Ouluun 1970-luvun lopulla.

Välde (17) haluaa rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Hän nauttii rosoisesta musiikista, Lou Reedin sanoituksista, New York Dollsista ja David Bowiesta. Välde löytää hengenheimolaisen Sasusta. He perustavat yhdessä Torttu -bändin, kuuntelevat samaa musiikkia ja tilaavat musiikkilehdestä uusia levyjä ja lukevat miten punk ja uusi aalto tekevät tuloaan maailmalla. Lehdissä puhutaan sellaisista bändeistä kuin Suicide, Clash ja The Sex Pistols. Mutta Oulun akustisen musiikin iltamissa hämyt laulavat vielä Bob Dylania ja Neil Youngia, kritisoivat jenkkejä, kaupallisuutta ja muotia. Välde haluaa korjata maailman epäkohdat, mutta ensiksi olisi korjattava oman elämän puutteet. Välden muodonmuutos alkaa. Sitten Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Lopulta kaikki ei menekään niin kuin Välde haluaisi…
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti