perjantai 24. toukokuuta 2013

Entäs nyt, tietotekniikkalehtien toimittajat?

Suomalaisten tietotekniikkalehtien toimittajilla on viime vuosina ollut kaksi lempiaihetta
1. Applen laitteiden ja järjestelmien yksisilmäinen ja kritiikitön ihailu
2. Nokian parjaaminen.

Mutta entä nyt? Lännestä kuuluu epäilyksiä, että Apple on menettänyt luovuutensa. Se ei ole enää innovaattori ja kehityksen veturi. Applen innovaatiokyky onkin viime aikoina ilmennyt lähinnä veronkierron alueella. Sillä se peittoaa kirkkaasti kilpailijansa. Jotenkin ei vain sovi tietotekniikkatoimittajan rooliin ylistää taitavuutta veronkierrossa. Sorry pojat. Epäjumalanne kuva on tahraantunut. Mitä nyt palvoa?

Viimeisin Tietotekniikka-lehti sisältää hämmästyttävän artikkelin. Monta sivua pitkässä artikkelissa kirjoitetaan Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmästä varsin positiiviseen sävyyn. Ja mikä hämmästyttävintä, ilman totuttuja välihuomautuksia Applen paremmuudesta.

Jotain lohtua lehti on sentään itselleen löytänyt. Heti alussa on pitkä artikkeli, jossa ivataan Nokiaa. Nokia on nykyisellään kutistunut niin pieneksi, että siitä ei oikein ole kirjoittamisen aiheeksi, ei edes ivajuttujen. Toimittaja pilkkaakin Nokian kymmenen vuoden takaista toimintaa. Ainoa, minkä toimittaja näkee menneisyydessä omaksi virheekseen, on että hän ei aloittanut Nokian ivaamista tarpeeksi aikaisin.

Onneksi lehden nettisivun otsikointi jatkaa entisellään. Maailma ei kaadu kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti