perjantai 24. toukokuuta 2013

Varokaa tätä blogissanne kävijää: topblogstories.com

Blogissani, jossa vain harva käy normaalisti, alkoi olla liikennettä. Ylivoimaisesti suurin lähde oli topblogstories.com. Näyttää viattomalta. Avasin sivun (toimii vain www:n kanssa) olettaen, että siellä on jokin blogiluettelo. Keskelle ruutua levähti naisen takapuoli. Suljin välilehden kiireesti, en siksi, että olisin takapuolta pelästynyt, vaan koska sellaisista kuvista pyrkii leviämään viruksia ja haitakkeita. Onneksi sivu on Nortonin mukaan puhdas. Mutta vain etusivu. Sillä olevien linkkien takana on sitä kovempaa kamaa.

Yksi spammauksen kohde on selvittänyt taustaa:
Topblogstories.com: the most obnoxious, porn-based referrer spammer we've ever seen.

2 kommenttia:

 1. ... löysin sivullenne googlettamlla juurikin tuon samaisen sivuston kun minunkin blogiiini on eksytty sieltä kautta moneen moneen kertaan.. tai niin blogini liikenteen lähteet näyttää. onko ilmeisesti joku viirus vai mistähän mahtaa olla kyse? mietin jo blogin poistoa tai osoitteen muutosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manna, minulla on käsitys (=arvelu), että tuo sivusto generoi koneellisesti vierailuja sivuille herättääkseen huomiota ja saadakseen ihmiset tulemaan omalle pornosivulleen. Siis sieltä tuleva liikenne ei ole sivustasi kiinnostuneita, vaan vääristää tilastoja.

   Toisaalta en luule sieltä tulevasta liikenteestä olevan sinulle muuta haittaa, kunhan et mene heidän sivuaan tutkimaan. Siis mielestäni sinun ei ole tarpeen tehdä asian suhteen mitään.

   Poista