perjantai 14. joulukuuta 2012

Köyhää

Paljonko nettikirjoitukset köyhtyisivät, jos olisi vain kaksi sanaa: LOL ja OMG? Puhuttuun kieleen riittää yksi sana, mutta se ei ole kumpikaan näistä.

torstai 13. joulukuuta 2012

Kun mikään ei riitä

Lohjan ABC:n edessä on valtavan leveät invapaikat, kaksi rinnakkain. Mutta kun ei riitä, niin ei riitä. Eilen oli auto pysäköity juuri paikkojen puoliväliin. Invamerkki siinä sentään oli.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Takkauuni - takka vai uuni

Molempia, mutta ei ihan kumpaakaan. Takan katselu jäi vähitellen. Varaava, kun on, takka toimii kyllä uunina, jotenkin. Tulipesä on iso, jotta sitä voisi sanoa takaksi. Arina on vain keskellä. Koko tulipesää ei voi täyttää puilla, tai tuho on seurauksena. Puut on pinottava keskelle. Palaessaan ne kaatuvat tai ainakin putoavat arinan viereen, jossa ne eivät kunnolla pala. Laiton tulipesään taakse ja reunoille tiilet. Tulipesä on sen jälkeen suunnilleen sen kokoinen kuin uuneissa on tapana. Puut voi nyt latoa sisään kaikki samansuuntaisina, ei tarvitse tehdä tornia latomalla niintä ristiin. Ne eivät kaadu eivätkä putoa, tilaa kun ei ole. Nyt se vehje (voiko uunista niin snaoa?) toimii, kuten uunin pitääkin. Jos tulee joskus mieli käyttää takkana, tiilet voi viedä siksi aikaa pois.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Salaatinsiemen

Kun tekstin otsikko on "Salaatinsiemen", lukija ajattelee: "Höh, mitä tuo nyt on?" Jos siinä lukisi "Sinapinsiemen", reaktio voisi olla: "Mitähän mielenkiintoista tuolla on?" Mistä ero? Onko sinappi jotain hienompaa ja kiinnostavampaa ainetta kuin salaatti? Vai onko syynä se, että sinapinsiemen mainitaan Raamatussa? Siis tuo siemen on jotenkin pyhä, se sisältää jotain erityistä voimaa tai siunausta.

Ja tämä siitä huolimatta, että sinapinsiemen ei ole ainutlaatuinen, ei mitenkään erityisen pieni, toisin kuin Raamatussa väitetään.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Askelmittari

Sain askelmittarin muutama vuosi sitten. Käytin pari kertaa ja sitten se jäi. Löysin mittarin muutama päivä sitten. Ostin uuden pariston (oikeastaan parin) ja otin vehkeen käyttöön. Päivässä pitäisi ottaa kymmenentuhatta askelta, mutta näyttää jäävän kuuteen.

Vehkeeseen tulee addiktio, aivan kuten puhelimeen tai johonkin nettipaikkaan. Sitä pitää tarkkailla koko ajan ja miettiä, tuleeko askelia tarpeeksi ja miten niitä saisi enemmän. Hyvää tarkoittava vempele haukkaa liian suuren osan elämästä. Pois mokoma.