perjantai 16. toukokuuta 2014

Juki Välipakka & The Rooty Toot Toot Band

Juki Välipakka & The Rooty Toot Toot Band, Storyville 15.5.2014.

Menin Storyvilleen soiton alkaessa. Takana istui muutama nainen, edessä seisoi orkesteri. Ei muita. Soitto tuli edestä, kaakatus takaa. Tunsin, että orkesteri soitti vain minulle. Sainpa olla lähes ainoa taputtajakin. Muutama muu asiakas tuli illan kuluessa, istui vähän aikaa ja lähti. Kun itse poistuin toisen setin loppupuolella, asiakkaita jäi kolme. Kaksi näistä oli luultavasti jonkun soittajan sukulaisia.

Esitys oli kyllä parempi kuin yleisömenestys, mutta kaukana loistokkaasta. Bändin nimi saattaa menetellä Memphisissä, mutta Suomessa se on pikemminkin "tööt tööt". Olisiko vikaa genressä? Bändi kertoo itsestään: "Juki Välipakka & The Rooty Toot Toot Band tekee kunniaa vauhdikkaalle western swing-musiikille, jossa country, polkka, folk, dixieland jazz ja blues sekoittuvat riemukkaaksi kokonaisuudeksi". Tuliko sekametelisoppaan liian monta maustetta?
maanantai 12. toukokuuta 2014

Haapa korjaa haavat

Puu pyrkii korjaamaan itsensä, jos se vahingoittuu, jos esimerkiksi joku sahaa siitä oksan pois. Oksan tyven ympärillä on niin sanottu kaulus. Se on kudosta, joka pystyy kasvattamaan nopeasti haavan umpeen. Oksa kannattaa sahata poikki läheltä runkoa, mutta niin, että kaulus jää jäljelle. Silloin tyvi peittyy - tavalla tai toisella.