lauantai 20. joulukuuta 2014

Uimarannalla, näytös 4

Eletään joulukuun jälkipuolta Herran vuonna 2014. Eikö näistä olennoista pääse ikinä eroon, ei edes talveksi? Jos eivät itse mene, niin ei pääse. Ne ovat rauhoitettuja, vaikka niitä on paikat täynnä kymmenin ja sadoin tuhansin. Olemmeko me ihmiset tyhmiä? Epäilemättä.

Mitä pahaa siinä on, jos pienet (ei vaan suuret) söpöt linnut tassuttavat rannalla? Mahtuuhan sinne sekaan. Kas, missä lintu käy, siihen kasa jää. Siinä se odottaa kevättä ja pientä lapioijaa, joka iskee sormensa santaan, tarkoitan sontaan.


torstai 18. joulukuuta 2014

Hesari laittaa vanhusten kodin liuskoilla kuntoon.

Tällä kertaa Hesari ei kunnostautunut sekoittamalla prosentit ja prosenttiyksiköt tai kilowatit ja
kilowattitunnit, vaan luiskat ja liuskat.

Suosittelen lämpimästi, että Hesari järjestää toimittajilleen "kirjoita ainakin nämä asiat oikein" -kurssin.

Selvää tietysti on, että kun lehden talous laahaa, mihinkään välineisiin ei ole varaa. Mutta nyt sitä saa ilmaiseksi. Kielitoimiston sanakirja on kaikkien - myös toimittajien - ilmaiseksi käytettävissä. Sieltä olisi löytynyt apu myös liuskan merkitykseen.tiistai 16. joulukuuta 2014

Fortum ja pikajääkaappi

Kas, lamppu ei syttynytkään yhtenä aamuna. Kun se ei palanut, arvelin että se on palanut. Mikään
muukaan lamppu ei palanut, joten arvelin, että ei tule sähköä. Sähköä toimittava yhtiö kertoikin pari tuntia myöhemmin tekstiviestillä asiaintilan olevan näin.

Onneksi ulkona oli sopiva jääkaappilämpötila.

Fortum myi jokin aika sitten sähkönjakelutoimintansa. Kuulosti hullulta. Luopua nyt takuuvarmaa kahdeksan prosentin tuottoa takovasta liiketoiminnasta. Saadun rahapotin lisäksi kaupalla on toinenkin hyötypuoli. Kun tulee sähkökatko, kaikki kiravat jakeluyhtiötä. Kun sähköä tulee, kukaa ei sitä muista saati kiitä. Fortum pääsi tästä badwilliä tuottavasta asiasta eroon. Nyt se voi rauhassa keskittyä Venäjän vesivoimalaitoksiin, Suomen ydinvoimahankkeiden pelastamiseen ja muihin koko kansan rakastamiin tehtäviin.

Hyvä Fortum. Teillä kun sitä rahaa piisaa, ostakaa tuo Talvivaara ja laittakaa se kuntoon!