perjantai 21. joulukuuta 2012

Säilytetään kolme kuukautta

Museokadulla on matkalaukkukorjaamo. Mainio asia, ei tarvitse jokaisen pyörän ja kahvan irtoamisen takia ostaa uutta laukkua. Kävin liikkeessä ensimmäisen kerran noin kolmekymmentä vuotta sitten. Mikään ei ole muuttunut tuona aikana. Joka paikka on täynnä laukkuja, vain pieni läiskä keskellä lattiaa on tyhjä.

Vastakuitissa luki: Laukkua säilytetään kolme kuukautta. Minusta näytti, että vanhimpia laukkuja oli säilytetty ainakin sen 30 vuotta, luultavasti paljon kauemmin.

torstai 20. joulukuuta 2012

Tämä on taksa

Olisiko antaa neljä euroa, sanoi hyväkuntoisen näköinen roteva nuorimies. Kun markoista siirryttiin euroihin, pummit korottivat suoraan kahdesta markasta kahteen euroon. Nyt mennään neljässä.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Jäljet on siivottava

Flunnsaisen herääminen on harvinaisen vaikeaa. Aamulla (lue aamupäivällä) näin unta, että minulta kaatuo mehupurkki penkille. Havahduin puoliuneen ja pakotin itseni siivoamaan sen penkin. Olikohan tuosta ryhdistäytymisestä hyötyä mielenrauhalle, persoonallisuuden kehittymiselle tms?

maanantai 17. joulukuuta 2012

Ajan hermolla

Kun tapaa säännöllisesti pieniä lapsia, pysyy ajan hermolla - kokoaa itselleen jokaisen flunnsaviruksen, joka liikkuu lasten parissa. Voisi ajatella, että kun viruksen tapaa uudestaan ennenkuin se on paljon muuttunut viime vierailusta, sen vaikutus jäisi lievemmäksi. (Voitaisiinko puhua "viruskylvystä"?) Toisaalta voi olla niin, että jatkuva nuhailu pelkästään kuluttaa vastustuskykyä.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kiva kun tuulee

Mökkitiellä oli lunta vähän ja siitä pääsi helposti ajamaan. Viisaampi olisi ajatellut myön poismenemistä.