maanantai 3. marraskuuta 2014

Mobiili.fi teki kameravertailun pohjanoteerauksen

Mobiili.fi teki kameravertailun pohjanoteerauksen, jota on vaikea ohittaa. Artikkelissa vertaillaan muutaman huippumallin kameroita.

Tekstissä on useita esimerkkejä kunkin kameran kuvista. Mutta kas kas, ne on otettu eri aikaan, eri valaistuksessa ja vähän erilaisina asetelmina.

Ulkokuvavista Mobiili sanoi näin:

"Iltapäivällä otetuissa ulkokuvissa kaikki puhelimet pärjäsivät kohtalaisen hyvin ja erot tulivat pääasiassa esille kuvien värisävyistä. Luonnollisimman lopputuloksen tuottivat Xperia Z3 ja iPhone 6 Plus, siinä missä muut puhelimet ottivat värikylläisempiä kuvia. Hieman kilpailijoitaan huonommin tilanteessa suoriutui HTC One M8, jonka kohdalla kuva paitsi näytti epätarkalta, mutta oli myös väreiltään epäluonnollinen."
Hyvinpä ovatkin värisävyt erilaisia. Jotkin kamerat näyttävät lehdet vihreinä, toiset värillisinä. Parhaat osaavat peräti näyttää lehdet nurmikolla puun sijasta.
Nämä pikku erot eivät estä toimittajaa tekemästä johtpäätöksi kameroiden värinkäsittelystä tai laadusta yleensä.

Artikkelia seuraavassa keskustelussa käy ilmi, että teksti on kopsittu joltain ruotsalaiselta nettipaikalta. Jo on kova tarve saada halpaa materiaalia, kun tekstin laadulla ei ole mitään väliä.