keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Rehellinen spammaaja

Spammikansioon rapisee tavaraa parin mailin päivävauhtia. Tällä kertaa spammaaja kertoo jo otsikossa, mitä on tarjolla.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Vielä kerran hämmästelyä e-kirjojen hinnoista

Media lykkää vähän väliä uutista, kuinka USAssa enemmät puolet kirjoista myydään sähköisinä ja Suomessa vain pari prosenttia. Miksi ostaisn sähköisen kirjan, kun joudun maksamaan siitä enemmän ja se häviää viimeistään silloin, kun vaihdan tietokonetta. Jotta myyntiä syntyisi

- selvästi alempi hinta
- tunnettu tiedostomuoto, esim. epub
- luettavissa yleisesti saatavilla välineillä, esim epub readerit
- ei lukitusta, talletettavissa mihin paikkaan tahansa ja varmuuskopioitavissa.

Ja sitten se hämmästely.


maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kvartetti-elokuva

Kaupunginteatterista niin kovin tuttu näytelmä Kvartetti on nyt tarjolla elokuvaversiona. Se on hellyttävä tarina taiteilijoiden vanhainkodin asukkaista. Elokuvaa varten juonta on pikkuisen tuunattu. Henkilöiden väliset jännitteet - näytelmän varsinainen suola - on suodatettu minimiin ja loppua on rukattu.

Kuitenkin kaikitenkin leffa on harmitonta ajanvietettä. Kannattaa katsoa, jos ei ole tavoitteellisempaa tekemistä.


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Jäikö sanaristikko hiukan kesken? Tai paljon?

Mikä perkule on tuo kallellaan olevan uun muotoinen venkura? Tulee mieleen, että se voisi olla sellainen kaksikärkinen naula, jolla voi vaikka naulata aitalangan tolppaan kiinni. Ja sen nimikin muistuu, kun aikansa pähkii: määrly. Mutta eihän se sovi, ei alkuunkaan. Sanassa pitää olla neljä kirjainta ja se alkaa aalla ja päättyy iihin. Siihen jäädään jumiin.
Apu on lähellä. Ratkojat. Nettipaikka on mainio apu ristikon tekijälle. Määrlylle löytyy synonyymi: aspi. Se on  luultavasti ristikoissa tavallinen, mutta tavalliselle tallaajalle tuiki tuntematon. Ratkojista voi hakea myös sanoja niihin niin tuttuihin tilanteisiin, joissa sanasta puuttuu yksi tai useampi kirjain, esimerkiksi ma..a.

Ristikko tulee valmiiksi, mutta käykö se liian helposti. Jokainen voi tietysti itse päättää, missä vaiheessa tietokoneeseen tarttuu.