tiistai 25. helmikuuta 2014

Älyhammasharja - älyttömyyden huippu, toistaiseksi

Hesari uutisoi älyhammasharjasta näin:

Barcelonan mobiilimessuilla on esitelty reilun 200 euron hintainen älyhammasharja, joka yhdistetään Bluetooth-tekniikalla älypuhelimeen. Joka harjauksesta tallennetaan tekniset tiedot ja erityisen onnistuneet puhdistussuoritukset voi jakaa sosiaalisessa mediassa tai lähettää hammaslääkärille.

Tulikohan sanottua turhan rumasti otsikossa? Onhan älyhammasharjasta hyötyä. Sen avulla voi erotella tosiystävät ystävyyttä teeskentelevistä. Tosiystävä on sellainen ystävä, joka jaksaa päivästä päivään seurata ystäviensä hampaidenhoidon tuloksia. Älyhammasharjasta on hyötyä myös työpaikalla. Kun pomo näkee, että työntekijä on hampaita harjaamassa, hän osaa odottaa tätä työpaikalle koht'puoleen. Työtoverit seuraavat harjausdataa. Jos harjaus jää kovin heikoille, tyyppiä kannattaa vältellä sinä päivänä. Henkensä nimittäin löyhkää liikaa.

Älyhammasharja luo koteihin sopua. Vanhemnpien ikuinen "oletko pessyt hampaasi" -nalkutus jää historiaan. Lasten omatunto säilyy puhtaana, koska harja ei anna mahdollisuutta valehteluun.

Odotan jo innolla seuraavaa älytöntä älykeksintöä - älyvessanpyttyä. Tämän vempeleen tuottamalla tiedolla on sen verran suuri merkitys, että kansallinen kakkaamisrekisteri pitää perustaa heti alkuun. Kunkin kansalaisen vuosisaldo julkaistaan sitten verotietojen ohessa.


sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hesari peittoaa kielitaidossa kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat poikalapset


... tai ainakin monet heistä. Hesari kirjoittaa näin:


Bra­si­lia­lai­sil­la tuot­ta­jil­la voi ol­la vai­keuk­sia saa­da kah­vis­ta kus­tan­nuk­set peit­toa­vaa hin­taa.

Siitä vaan pöllyä kustannuksille. Mätkitään oikein olan takaa. Hesaria on kiittäminen sisällön paranemisesta viime aikoina. Mutta kielitaidon kapeudesta ja aiheen ymmärtämättömyydestä johtuvat virheet jatkuvat runsaina. Toivottavasti Hesari onnistuu peittoamaan omat kustannuksensa muulla kuin hinnalla. Sen nostamiseen ei ole juuri varaa.