lauantai 9. helmikuuta 2013

Hevonenko myrkkyä

Nyt on noussut skandaali, kun lasagnesta on löytynyt hevosenlihaa. Se on tietysti paha juttu, että tuoteseloste sanoo naudanlihaa.Mutta että hevonenko olisi myrkkyä? Onneksi ei - edes Ruotsissa. Vaatikaamme hevoslasagnea myös Suomeen. Karskit suomalaiset näyttävät, että he uskaltavat syödä hevosta, vaikka ruotsalaiset vapisevat peloissaan.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Suomalainen kahvilla

Aseman kahvilassa on hiljaista. Ei yhtään asiakasta. Istun nurkkapöytään ja alan lukea uutisia kännykästä. Naapuripöytään asettuu nuorehko mies. "Osta hyvä kiikari", se sanoo. "Ei kiinnosta", vastaan. "Sata euroa, markethinta kaksisataaviisikymmentä", mies sanoo. "En osta, maksoi, mitä maksoi." Mies jauhaa kiikarinsa erinomaisuutta, levittelee tavaroitaan pitkin pöytää ja hivuttautuu lähemmäksi. Hälytyskellot alkavat soida päässäni, niin että korviin sattuu. Vieressäni on laukku avonaisena ja siinä lompakko yhtä näkyvissä kuin olisi laittanut siihen punaisen vilkkuvalon. Kokoan tavarani, kiroan ja lähden.

torstai 7. helmikuuta 2013

Other means of payment

Näin oheisen kuvan netissä monta vuotta sitten. Törmäsin siihen sattumalta eilen ja hämmästyin että vieläkö tämä täällä roikkuu. Ja kyllä roikkuu. Kuvahaku antoi liki kolmekymmentä kuvan kopiota, tekstihaku monta kymmentä. Netissä näyttää olevan kymmeniä ja taas kymmeniä hassujen kuvien kokoelmia, joihin tämä on kelvannut. Copyrigth-jutut lienevät unohtuneet. Jotkut ovat jopa mäiskäisseet oman logonsa päälle. Kuvasta liikkuu kolme versiota: oheinen ja kaksi, joihin on punaisella merkitty kohta, jossa näkijän pitäisi havaita jotain huvittavaa. Melkein kaikki ovat pikkasen erikokoisia ja eri tavalla rajattuja, mitä ilmeisimmin kuvaruutukaappauksia. Huono uutinen työpaikoilla kiertävien powerpoint-settien tekijöille. Powerpointissa tämän resoluutio ei näytä hyvältä.

Sitten itse asiaan. Jos kuvan ottaja olisi keksinyt asettua mukaan kuvaan, siinäpähän olisi. Naama loistaisi ympäri nettiä ja vitsinheittäjää riittäisi.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Oi jospa ihmisellä ois talvi ainainen

Miten ihanaa onkaa hiihtää vastasataneessa lumessa, josta kaikki vanhat ladut ovat peittyneet.

Järven toisella puolella on pieni kuusimetsä. Siitä ei liene puita kaadettu koskaan. Luonto kaataa, kun parhaaksi näkee. Aioin hiihtää sen läpi, mutta ei se ihan onnistunut, kun monta jättiläiskuusta on kaatunut peräkkäin. Kuin tarkoituksella, että siitä ei mentäisi.

Metsikkö on muutenkin kummallinen. Muutamissa paikoissa on lunta vain pari senttiä. Miten se on mahdollista? En keksi muuta selitystä, kuin että maan alla on maahisten pesiä. Niiden katosta haihtuva lämpö sulattaa lumen. Oviaukkoa en ole löytänyt. Niin taitavasti ne ovat sen kätkeneet.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Koskemattomat

Tositapahtumiin perustuva Koskemattomat on hersyvän lämmin draamakomedia ystävyksistä, joiden ei luulisi edes tuntevan toisiaan.

Näinkin siitä kai voi sanoa. Leffa on kiva kertomus rennolla otteella. Ei sisällä liikaa seksiä tai väkivaltaa. Ei moralisoi. Jos haluaa nähdä viihdyttävän jutun ilman suurempia itsensä kehittämisen tarpeita, kannattaa käydä katsomassa.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kun en ole oppinut, en osaa

Olletikin Ilta-Sanomien toimittaja lienee tehnyt uus kieli taidottomuuden huippu noteerauksen.