lauantai 6. helmikuuta 2016

Teemestarin kirja

Paljon huomiota saanut Emmi Itärannan kirja on Teoksen kustantama. Kustantaja itse sanoo näin:
"Emmi Itärannan esikoisromaani Teemestarin kirja on harvinaisen uskottava ja pelottava kuvaus mahdollisesta tulevaisuudestamme. Samalla Itärannan kieli on kuitenkin kuulasta, tarkkaa ja paisuttelematonta. Esikoiskirjailijalta todellinen taidonnäyte! Teemestarin kirja voitti Teoksen suuren fantasia- ja scifikirjoituskilpailun, johon osallistui yli 350 käsikirjoitusta."
Kustantajan teosesittely, kirjailijaesittely ja kustantajan arvostamat arvostelut ovat täällä. wikipediassa on laajempi henkilöesittely ja runsaasti linkkejä. Kirjailijan omat sivut ovat täällä. Päiväkirja on nukahtanut lokakuulle, kuten niin moni muukin blogi, mitä kuuluu ja ajankohtaista -palsta.

Uskottavuudesta ja mahdollisuudesta voi olla montaa mieltä, kuten fantasiakirjoista yleensäkin. Mutta kielestä ja taidonnäytteestä olen samaa mieltä kuin kustantaja. Itäranta hallitsee tekstinsä, ei syyllisty klisesiin, ei mässäilyyn eikä tavanomaisiin juonenkulkuihin.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen. Räiske- ja mäisketekstien kaipaajalle voi olla puuduttavaa. hitaan tekstin nautiskelijalle sitäkin parempi.