maanantai 25. maaliskuuta 2019

Sähkökaapit joutuivat veden varaan

Hesari on kunnostautunut usein sillä, että sanojen tai ilmaisujen merkityksiä ei tiedetä. Ja taas kerran:

Sepä onnkin vaarallinen tilanne


Toivottavasti meripelastajat kutsuttiin hätiin.
sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Marko Pulkkinen: Syntax error

Marko Pulkkinen: Syntax error, Tammi 2019

Pulkkisen kirjan henkilöt elävät nettiaikakaudessa. Kaikkeen somessa tapahtuvaan on reagoitava heti. Kaikki omat asiat on pantava näkyviin välittömästi. Teos kertoo tästä maailmasta mainiolla huumorilla.
Toinen juonilinja on päähenkilön ja hänen isänsä rakkaudeton suhde ja sen aiheuttamat kivut. Nämä osiot on kirjoitettu toisenlaisella otteella, ilman huumoria ja koskettavasti.

Vanhempi lukija putoaa välillä kyydistä ja joutuu etsimään lukemiseen uutta alkua. Mutta se löytyy ja lukeminen maistuu taas.

Tammi itse luonnehtii Pulkkisen teosta näin:
Röyhkeää naurua aikamme suurimmalle nälälle – huomionkipeydelle!
Popparit esiin! Kaikkien tunteman mediapersoonan Harry S. Turusen hervottoman hauska syöksykierre menestyksestä tuhon partaalle. Harryn ura on kuin mikropopparit – se alkaa lupaavasti poksahdellen, kiihtyy tasaiseen rätinään ja hiipuu, kunnes jäljellä on vain kasa käryävää hiillosta. Alussa kaikki on hyvin: Elämäntapavalmentaja Harrya revitään puhujakeikalta toiselle, hän hurmaa yleisönsä ja firma kukoistaa. Vierellä on edustava nuori puoliso. Harryn firman hallitus pursuaa mediamaailman julkkiksia. Isän kuoleman myötä mopo karkaa käsistä: alkavat harkitsemattomat ja yli-itsevarmat irtiotot jotka johtavat someraivoon. Maine on vaakalaudalla, bisnes sakkaa
Myös Hesarin arvostelu kannattaa vilkaista. 
Marko Pulkkisen satiiri sosiaalisen median tyrannisoimasta Suomesta osuu ja riemastuttaa.
Suosittelen kaikille!