perjantai 24. toukokuuta 2013

Varokaa tätä blogissanne kävijää: topblogstories.com

Blogissani, jossa vain harva käy normaalisti, alkoi olla liikennettä. Ylivoimaisesti suurin lähde oli topblogstories.com. Näyttää viattomalta. Avasin sivun (toimii vain www:n kanssa) olettaen, että siellä on jokin blogiluettelo. Keskelle ruutua levähti naisen takapuoli. Suljin välilehden kiireesti, en siksi, että olisin takapuolta pelästynyt, vaan koska sellaisista kuvista pyrkii leviämään viruksia ja haitakkeita. Onneksi sivu on Nortonin mukaan puhdas. Mutta vain etusivu. Sillä olevien linkkien takana on sitä kovempaa kamaa.

Yksi spammauksen kohde on selvittänyt taustaa:
Topblogstories.com: the most obnoxious, porn-based referrer spammer we've ever seen.

Entäs nyt, tietotekniikkalehtien toimittajat?

Suomalaisten tietotekniikkalehtien toimittajilla on viime vuosina ollut kaksi lempiaihetta
1. Applen laitteiden ja järjestelmien yksisilmäinen ja kritiikitön ihailu
2. Nokian parjaaminen.

Mutta entä nyt? Lännestä kuuluu epäilyksiä, että Apple on menettänyt luovuutensa. Se ei ole enää innovaattori ja kehityksen veturi. Applen innovaatiokyky onkin viime aikoina ilmennyt lähinnä veronkierron alueella. Sillä se peittoaa kirkkaasti kilpailijansa. Jotenkin ei vain sovi tietotekniikkatoimittajan rooliin ylistää taitavuutta veronkierrossa. Sorry pojat. Epäjumalanne kuva on tahraantunut. Mitä nyt palvoa?

Viimeisin Tietotekniikka-lehti sisältää hämmästyttävän artikkelin. Monta sivua pitkässä artikkelissa kirjoitetaan Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmästä varsin positiiviseen sävyyn. Ja mikä hämmästyttävintä, ilman totuttuja välihuomautuksia Applen paremmuudesta.

Jotain lohtua lehti on sentään itselleen löytänyt. Heti alussa on pitkä artikkeli, jossa ivataan Nokiaa. Nokia on nykyisellään kutistunut niin pieneksi, että siitä ei oikein ole kirjoittamisen aiheeksi, ei edes ivajuttujen. Toimittaja pilkkaakin Nokian kymmenen vuoden takaista toimintaa. Ainoa, minkä toimittaja näkee menneisyydessä omaksi virheekseen, on että hän ei aloittanut Nokian ivaamista tarpeeksi aikaisin.

Onneksi lehden nettisivun otsikointi jatkaa entisellään. Maailma ei kaadu kerralla.

torstai 23. toukokuuta 2013

Räikkönen otti oluen

Ilta-Sanomilta on hukassa sekä uutisaiheet että järjenkäyttö. "Räikkönen korkkasi oluen kesken kilpailun". Lukija johdatetaan ajattelemaan, että Räikkönen otti olutta ajaessaan kesken kilpailun. Juttu lässähtää tietenkin, kun linkin avaa. Räikkösen auto hajosi ja hän poistui kisapaikalta veneelleen. Otti oluen vitutusta lievittämään. Toiset jäivät ajamaan. Ja tämä kaikki vuonna 2006.
Erikoiset onnittelut Ilta-Sanomille typerimmästä uutislinkistä koskaan - tai ainakin tänään.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Vetypommissa on ytyä

Kuva: http://mikkol-miettii.blogspot.fi
Yl e kertoo, että koulussa harjoitellaan vetypommin tekoa. Siinä on ytyä, sanoo Yle. Olen samaa mieltä. Eiköhän vaan pienikin pommi pistä muutaman korttelin sileäksi. Mistä lienee saatu ainekset? Onko ope käynyt Pohjois-Koreassa?