lauantai 1. elokuuta 2015

Happy days are here again

Klubi 7
Klubi 7 oli suosittu savuke aikanaan. Sen tuotanto lopetettiin sota-aikana. Lapsuuteni Klubi oli Klubi 77, niinsanottu Pilliklubi. Klubi 7:ää yritettiin lanseerata uudelleen 50-luvun lopulla. Tarkoitukseen tehtiin mainoslevy. Sen sai myös tuttu kauppias. Hänellä ei ollut levysoitinta, joten hän tuli meille kuuntelemaan levyään. Kuunneltuaan hän antoi sen minulle. Se oli ensimmäinen äänilevyni. Muitan edelleen hyvin, kuinka siinä laulaa luritettiin "Klubi seeitsemän piiristää".

Tänään kuulin saman melodian radiosta. Kappaleen nimeksi ilmoitettiin "Wochenende und Sonnenschein". Siis etsimään. Ja outubesta se löytyi naps naps. Täällä. Kas, se oli tuttu "Happy days are here again" vuodelta 1929. Here

Vähän suuremmalla työllä löytyi myös suomenkielinen (jos niin voi sanoa) versio. Tässä versiossa on eritysen miellyttävää video, jota ei ole silputtu tuhanneksi pätkäksi, kuten yleensä tehdään. Kamera ei liioin vaella esittäjästä toiseen, eikä senpuoleen muuallakaan.sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kivi kaulassa

Jeesus sanoo näin (Mark 9/42):

"Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa."

Lapsena ihmettelin, miten pää saadaan läpi kiven pienestä reiästä. Kuvasta saa idean, että narua voi käyttää apuna. Minua myös harmitti, että hyvä myllynkivi joutuu hukkaan. Kuvan myllynkivet ovat ei-niin-hyviä, joutavia upotettaviksi. Alasinkin voisi käydä samaan tarkoitukseen.

Toivottavasti Jeesus tarkoitti rangaistusta vain periaatteelliseksi eikä käytönnössä toteutettavaksi.