lauantai 26. tammikuuta 2013

Äiti näytti ovea

Kuulin tahtomattani tai ehkä tahtoen pätkittäin naapuripöydän miesten keskustelua. Tukevatekoinen vanhahko mies oli lähinnä äänessä. Hänellä oli kerrottavana omat karskit uroteot menneinä vuosina. Välillä hän kertoi äidistään, kuinka tämän vanheneminen oli hankalaa. Sitten taas sankaritarinaa. Havahduin lauseeseen: Tossa on ovi, äiti sano. Käski oman pojan pois. Mulle tuli kylmät väreet, kun äiti sano. Sankaritarinoiden jatko seurasi. Keskityin omiin asioihini.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Nettitieto ei ole ikuista

Kävin eilen Otavan sivulla. Siellä on pieni ikkuna, joka näyttää Otavan viimeisimmät Facebook-postaukset. Siinä oli muun muassa kirjamainos, jos vieressä sen verran kuin siitä kerralla näkyy. Ja kas, kirjailijanalku oli pistänyt alle kommentin: "Voin vakuuttaa, että pänniminen loppuu, kun julkaisette mun bestsellerin".

Pettymys johtaa epätoivoisiin tekoihin. Tuollainen ei liene ihan paras tapa markkinoida käsikirjoitustaan kustantajalle. Minulle kävi niin hassusti, että kommentti hävisi, ennen kuin ehdin ottaa siitä kuvaruutukaappauksen.

Kaappauksen puuttuminen vie kärjen tältä minun tekstiltäni. Sitä ei pitäisi ollenkaan julkaista, koska oleellinen puuttuu. Niin paljon harmittaa, että julkaisen sen kuitenkin.

Jos näkee netissä eli kuvaruudullaan jotain todella mielenkiintoista, se kannattaa pistää talteen saman tien. Ottaa kuvaruutukaappaus tai tallettaa sivu tai mieluiten molemmat. Voi olla että tuota mielenkiintoista asiaa ei kymmenen sekunnin kuluttua enää ole. Vaikka itse ei kävisi välillä muualla, sivu saattaa olla automaattisesti päivittyvä. Sama koskee tietysti sähköpostia. Jotkin postijärjestelmät antava lähettäjän poistaa lähettämänsä mailin. Lisäksi se mikä näyttää olevan mailissa, voi olla todellisuudessa ollakin netissä.

torstai 24. tammikuuta 2013

Voita voita

Repäisin tämän hämmästyttävän tiedotuksen yhdestä postin tuomasta mainoksesta. 60-luvulla eläneille tässä saattaa olla jotain tuttua.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Söpöke

USB-tikkuMinkä tähden lähes kaikki tietotekniikkavempeleet ovat niin tylsän näköisiä? Tietokoneet ovat mustia, mielikuvituksettomia, kolhon näköisiä. Apple pyrkii erottumaan rajun vaaleanharmailla sävyillä.  Kirjoittimet yms. ovat mustia tai harmaita. Melkein kaikki uudemmat älypuhelimet ovat ns. saippualaatikkomallia. Kun yksi uskaltaa pistää värilliset reunat ympärille, myynti alkaa sujua.

Kuvan USB-tikku tuli kirjakaupassa vastaan ja se oli pakko ostaa, vaikka minulla on niitä jo kourallinen.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Rihmat solmussa

Rihmasto on yksi vanhimpia ja (aikoinaan) tunnetuimpia kirjoittajafoorumeita. Menin katsomaan paikkaa suurin odotuksin. Mitä löysinkään.

Rihmasto kuvaa itseään näin: "Rihmasto on kirjoittavien ihmisten verkkojulkaisu, jonka keskeisenä tehtävänä on tarjota vertaispalautetta ja kommentteja proosan ja lyriikan kirjoittajille. Rihmasto on keskustelufoorumi, jossa käsitellään kirjallisuutta ja kirjoittamista koskevia kysymyksiä".

Etusivun alussa on pari mainosluonteista uutista. Sitten uusimmat tekstit, tässä niiden kirjoittajat ja julkaisupäivät:

Shimo | 06.12.2012
Shimo | 05.12.2012
Shimo | 04.12.2012
Shimo | 03.12.2012
Shimo | 02.12.2012
Shimo | 02.12.2012
Shimo | 15.09.2012
Shimo | 14.09.2012
Shimo | 13.09.2012
Shimo | 12.09.2012

Kommenttipalstalla näkyy muitakin nimiä, viimeisin kirjoitus 9.9.2012. Viimeisin runo oli helmikuulta.

Mitä tämä on? Nimimerkki Shimo on pieraissut paikan niin täyteen, että muuta ei mahdu. Vika ei ole tietenkään Shimon, vaan mestassa ei näytä olevan minkäänlaista moderaattoria.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Näkemiin miniläppärit

Miniläppärit tulivat noin viisi vuotta sitten. Luin juuri, että viimeinenkin firma on lopettanut sellaistten valmistamisen. Miten se niin voi olla, että kukaan muka ei sellaista tarvitsisi? Tottakai tabletti painaa vain puolet siitä mitä mini. Mutta minissä on se hyvä ominaisuus, että sillä voi myös kirjoittaa. Minulle viidentoista tuuman tai isompi "kannettava" on ihmetyksen aihe. Jos haluaa ison näytön, miksei käytä ulkoista näyttöä? Jos haluaa kunnolla vääntöä, miksei osta tornimallia?

Onneksi ehdin ostaa muutaman minin, kun niitä oli vielä saatavana.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kiiltomato spammattu


Kiiltomadon ilmoitustaulu on mätetty täyteen törkyä. Tätä kamaa on ainakin yli kymmenen sivullista. Näiden linkkejä en uskaltanut ruveta aukomaan.

Rikollinen

Asiakas ottaa kaupan kassalaatikosta vitosen ja maksaa sillä vitosen ostokset. Siten hän meneen ulos kaupasta. Minkä rikoksen hän on tehnyt? Rahaa hän ei ole varastanut, koska hänellä ei ole kaupan rahaa. Tavaraakaan hän ei ole varastanut, koska hän on ostoksensa maksanut.