keskiviikko 21. elokuuta 2013

Omenahillo

Tein tänään omenahilloa. Pienen määrän pienessä kattilassa. Resepti on seuraava.

- Omenoita 1900 g
- Pihlajanmarjoja 100 g
- Sokeria 1300 g, josta puolet hillosokeria

Leikkaan omenoista siemenkodat ja huonot kohdat pois. Raastan ne ja marjat yleiskoneella aika karkealla terällä. Sitten mössö kattilaan ja levy ihan pienelle, kunnes vettä kertyy kattilan pohjalle. Kun keitos on jonkin verran lämmennyt, lisään sokerin. Kuumennan vähän isommalla teholla ja hämmennän välillä. Kun keitos alkaa kiehua, annan sen kypsyä kevysesti kuplien puolisen tuntia.

Laitan purkit ja kannet kunkin vuorollaan kiehuvaan veteen ja annan olla siellä pari minuuttia. Sitten vain hillo kauhan ja suppilan avulla purkkeihin yksi kerrallaan. Pidän pari purkkia kiehumassa yht'aikaa. Otan yhden kerrallaan ja täytän heti kuumana.

Kun purkit ovat jäähtyneet, seuraa hankalin vaihe: nimilappujen teko.

Hillo kannattaa tehdä ulkona. Saa loiskuttaa vesiä mielin määrin. Eikä ole väliä, vaikka roskia putoaa "lattialle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti